Vitaliteit op maat | FysioSoesterberg

Vitaliteit op maat

Van somber naar energiek

Ben je lusteloos, somber of heb je weinig energie? Dat is een belangrijk signaal van je lichaam dat je uit balans bent geraakt. Een tijdelijk dipje hebben we allemaal wel eens, maar als die vermoeidheid weken of zelfs maanden duurt, is het verstandig om hulp in te schakelen.

Combinatie van oorzaken

Vaak spelen er meerdere dingen waardoor je jezelf zo somber voelt. Het begint bijvoorbeeld op het mentale vlak met stress, waar vervolgens je lichaam ook (negatief) op reageert. Doordat je jezelf lusteloos voelt, kom je niet meer zo snel in beweging. Of heb je geen puf meer om op je gewicht te letten. Dat energieke gevoel van vroeger ben je kwijt geraakt.

Het Vitaliteit op maat-programma

Omdat zoveel factoren een rol spelen bij het ‘beter worden’, is het programma opgesteld door drie specialisten: de psycholoog, fysiotherapeut en diëtist. Je begint met de intake bij psycholoog Alex van Capelle. Hij bespreekt met jou welke klachten je hebt en waar je tegenaan loopt.

Daarna volg je een traject op maat, helemaal aangepast aan jouw situatie, zodat je precies krijgt wat jij nodig hebt om je weer positiever en fitter te voelen. Je gaat 1 of 2 keer per week bij ons trainen. Niet zoals in de sportschool, maar een laagdrempelige training op maat zodat je makkelijker meer gaat bewegen. Ook heb je sessies met de diëtist over hoe je zonder al teveel moeite een beter voedingspatroon krijgt. De psycholoog houdt tussentijdse gesprekken met je om aan de oorzaken op mentaal vlak te werken.

De nadruk van het traject ligt op de eerste drie maanden, zodat jouw herstel meteen een flinke boost krijgt. Daarna houd je de tussentijdse gesprekken met de psycholoog, zodat je er niet alleen voor staat.

Praktische informatie

Voor wie? Bij stress, burn-out, somberheid of vermoeidheid
Duur? 3 maanden intensief plus een vervolg-op-maat bij de psycholoog
Tarief? Afhankelijk van het maatwerktraject wordt dit (deels) vergoed door je zorgverzekeraar


Aanmelden

Bespreek jouw situatie met psycholoog Alex van Capelle, dan denkt hij graag met je mee en legt hij uit hoe het Vitaliteit op maat-programma jou gaat helpen om je weer energiek te voelen. Stuur een mailtje naar Alex of bel hem even (06-14386125).