Claudicatio (etalagebenen) | FysioSoesterberg

Claudicatio (etalagebenen)

Als je wereld klein wordt door etalagebenen

Je hebt last van etalagebenen, oftewel verstopte aderen in je benen door aderverkalking. Tijdens het lopen krijgen je spieren te weinig zuurstof en gaan verkrampen. Na een kort stukje lopen moet je alweer stoppen omdat je benen te hard en verkrampt zijn. Door je rustpauze zakt het en kan je weer verder lopen. Een stukje… Je wereld wordt wel erg klein nu zelfs dat blokje om al teveel begint te worden.

Wat is claudicatio?

Die etalagebenen, dat heet officieel Claudicatio. Door die verstopte aderen krijg je problemen met je bloedsomloop, met kramp in je benen tot gevolg. Het komt wat vaker voor bij rokers of diabetespatiënten. Je conditie is laag en lijkt alleen maar harder achteruit te gaan nu je ook niet meer zo lang kan lopen.

Behandeling van claudicatio

De therapie is lopen, heel veel lopen. Daardoor maakt jouw lijf nieuwe haarvaatjes aan, krijgen je spieren weer voldoende zuurstof en schiet je niet meer zo snel in de kramp. Onze specialisten monitoren terwijl je op de loopband je meters maakt. Dit traject wordt helemaal aangepast op jouw situatie en conditie, zodat je de beste resultaten haalt. Ook kijken we naar jouw doelen: wat wil je weer kunnen? Voor de een is dat een wandelingetje naar de supermarkt, voor de ander een dagje uit zonder steeds in de rolstoel te moeten zitten.

Ervaring klant: ‘Dankzij deze therapie kan ik bijna een uur lopen! Dat was eerst ondenkbaar. Ik haalde maar net de twee minuten.’

Neem contact op

Bespreek jouw situatie met ons, zodat we met je mee kunnen denken en je uit kunnen leggen hoe we met Claudicatio-therapie jou weer op de been gaan krijgen.

Je kunt ons altijd bellen (0346 - 352445), e-mailen naar info@fysiosoesterberg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht.