Shockwavetherapie | FysioSoesterberg

Shockwavetherapie

Voor welke klachten kan shockwave therapie gebruikt worden?

Shockwave therapie is vooral geschikt voor mensen, die al langer last hebben van pijn aan:

  • Tennis- of Golferselleboog
  • Schouderproblemen met of zonder verkalking van de pees
  • Langdurige achillespees problemen
  • Hielspoor
  • Knieschijfklachten
  • Langdurige pijn onder de voet
  • Chronische peesontstekingen

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandeltechniek, waarbij de fysiotherapeut van FysioSoesterberg gebruik maakt van een apparaat dat geluidsgolven produceert, zogenaamde schokgolven. Deze geluidsgolven verplaatsen zich door de huid naar de plaats van de blessure. Shockwave stimuleert het natuurlijk herstel door de doorbloeding en zodoende de stofwisseling op plaats van de blessure te verbeteren. Shockwave therapie is een recente behandelingstechniek en wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de pijnbehandeling.

Het behandeltraject met shockwave is kortdurend. Vaak heeft de therapie al goed resultaat na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen. Dit komt mede omdat de behandeling aangrijpt op de oorzaak van de klacht en niet op de symptomen van de klacht. De behandelfrequentie bedraagt 1 tot 2 maal per week. Een behandeling met shockwave duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en maakt bij ons deel uit van een volledige behandeling fysiotherapie. Toepassen van shockwave kan pijn doen, maar de fysiotherapeut houdt tijdens de behandeling altijd rekening met de pijnbeleving en pas de intensiteit aan, wanneer dit nodig is.

Shockwave: verwijzing en vergoeding

Je kunt zonder verwijzing van de (huis-)arts of specialist naar een van onze fysiotherapeuten voor behandeling met shockwave. Aan een behandeling met Shockwave zijn bij ons geen extra kosten verbonden. Een Shockwave behandeling is altijd onderdeel van een volledige behandeling.

Je kunt ons altijd bellen (0346 - 352445), e-mailen naar info@fysiosoesterberg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht.