Revalidatie na operatie | FysioSoesterberg

Revalidatie na operatie

Zo word je snel weer de oude

Deze operatie is ingrijpend, maar noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat je er uiteindelijk weer beter van wordt, maar dat duurt nog wel even. Daarvoor is eerst revalidatie na je operatie nodig. Zodat je spieren aansterken en jij weer kunt bewegen zoals voor die tijd.

Hoe ziet revalidatie na de operatie eruit?

Afhankelijk van je operatie zal je het geopereerde gedeelte van je lijf in de loop van de tijd steeds iets meer mogen belasten. Daarbinnen gaan we met jou trainen. Het is belangrijk dat je wel in beweging blijft, zodat je spieren steeds meer aansterken. We controleren tijdens de revalidatie of het bewegen nog goed verloopt en of de bewegingen met links en rechts weer gelijkwaardig worden. Het doel: dat jij alles weer kan doen zoals voor die tijd.

Ervaring klant: ‘Bijzonder kundig en vriendelijk, luistert goed naar klachten en wensen. Stelt het behandelprogramma hierop af.’

Na welke operaties kan je bij ons revalideren?

In principe na elke operatie aan je lijf, zowel aan je gewrichten als aan je belangrijke organen. De meest voorkomende gewrichtsoperaties waarna iemand bij ons revalideert, zijn aan de knie, heup en enkel. Dat kan ook een kijkoperatie zijn geweest.

Heb je last van vochtophopingen na de operatie? Daarvoor helpt oedeemtherapie om dat vocht op een natuurlijke manier weer af te voeren.

Hartrevalidatie na dotteren of operatie

Ben je geopereerd aan je hart of ben je gedotterd? Ook dan kan je na de eerste revalidatie in het ziekenhuis bij ons verder revalideren en onder onze begeleiding aansterken.

We gaan langzaam jouw belastbaarheid trainen en daarmee jouw conditie verbeteren. Dankzij gerichte cardiotraining en spierversterkende oefeningen krijg jij weer dat gevoel dat je alles kunt wat je voorheen kon.

Neem contact op

Bespreek jouw situatie met ons, zodat we met je mee kunnen denken en je uit kunnen leggen hoe jouw revalidatietraject eruit gaat zien. 

Je kunt ons altijd bellen (0346 - 352445), e-mailen naar info@fysiosoesterberg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht.

Je kan voor revalidatie na jouw operatie terecht op onze hoofdvestiging aan de Rademakerstraat 93 in Soesterberg of op onze dependance aan de Buys Ballotlaan 6 in Soesterberg.