Senior Fit | FysioSoesterberg

Senior Fit

Voor sterkere spieren en een beter evenwicht

Als je de 60 gepasseerd bent, merk je steeds vaker aan je lijf dat je de jongste niet meer bent. Dat komt bijvoorbeeld doordat je spierkracht langzaam afneemt. Met als gevolg daarvan het vervelende gevoel dat je niet meer zo stabiel op je benen staat. Je evenwicht is niet meer wat het geweest is. Misschien ben je zelfs bang dat je een keer valt en verkeerd terecht komt op je heup of knie.

Dan helpt het programma Senior Fit om die spieren te versterken en je evenwicht te verbeteren. Samen met diëtist Rosella Berghuis draaien we de ouderdoms-klok een beetje terug, dankzij iets andere voeding en gerichter sporten.

Het programma (12 weken)

Je begint met een intake bij ons, waarbij we onderzoeken wat je allemaal nog wél kan qua beweging. Vanaf dat moment volg je elke week één van onze Senior Fit-lessen onder begeleiding van de fysiotherapeut. Met specifieke oefeningen verbeter je jouw spierkracht, coördinatie en stabiliteit. Om meer spierkracht te krijgen, helpt het om meer en betere eiwitten binnen te krijgen. Daarom geeft de diëtist tijdens het programma voedingsadvies speciaal voor senioren.

Doe ook mee met onze gezellige en hechte Senior-Fit-groep!

Praktische informatie

Voor wie? Senioren van 60 jaar en ouder
Wanneer? Elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.30 tot 11.30 uur
Locatie? In de trainingsruimte van FysioSoesterberg
Duur? 12  weken
Tarief? € 7,50 per training


Aanmelden

Wil je jezelf aanmelden voor Senior Fit? Wat een goede stap naar een betere gezondheid! Bel ons (0346-352445), stuur een mailtje als dat beter uitkomt of stap gewoon de praktijk binnen.