Over ons | FysioSoesterberg

Over ons

Waarom het geen toeval is dat we fysio’s zijn

‘Bij mij kwam het door de rugklachten die ik op mijn twaalfde had,’ legt Evelyn uit. ‘Ik ging voor het eerst naar de fysio en wat die man voor mijn gezondheid heeft betekend, dat is me altijd bijgebleven.’

‘En ik kon nooit stilzitten, was altijd aan het sporten,’ vertelt Jesse. ‘Dat zorgzame had ik op jonge leeftijd al in me zitten, ik zorgde vooral voor mijn oma door bijvoorbeeld de boodschappen te doen.’

Vera: Het moment dat ik besloot de opleiding tot fysiotherapeut te gaan doen staat nog vers in mijn geheugen gegrift. In een huisje in Duitsland besloot ik mijn interessegebieden en vaardigheden met elkaar te combineren. Plotseling popte fysiotherapie in mijn hoofd. Vol met enthousiasme sliep ik die nacht niet. Dit zelfde enthousiasme ervaar ik nu nog steeds.

Jerome: Ik voelde altijd al dat ik iets met werken in de zorg had, net als mijn ouders die verpleegkundigen waren. Na een reis in het buitenland viel het op z'n plek. Fysiotherapie, dat leek me wel wat! De open dag van de studie was interessant en dat is het meer dan 15 jaar later nog steeds. 

Wij kunnen niet stilzitten

Dat hebben wij gemeen: we zijn altijd in beweging. We houden van actieve vakanties en doen meerdere sporten. Zo gaat ‘tante Evelyn’ met de kinderen van haar broer het liefst suppen, zo’n surfplank-achtig ding waar je op staat en waarbij je peddelend vooruit komt. Jesse is meer van het hardlopen en golfen: ‘Als ik niet met mijn kinderen bezig ben natuurlijk.’ Vera houd haar conditie op peil op de racefiets en traint de spieren met paaldansen.

Meer dan ‘gewoon’ fysiotherapeuten

Na de opleiding Fysiotherapie zijn we ons alle vier in een andere richting gaan specialiseren. 

Vera heeft als bijzonder aandachtsgebied de psychosomatische fysiotherapie. In dit vak worden psychologische aspecten met de fysiotherapie gecombineerd. Daarnaast besteedt ze aandacht aan neurologie, orthopedische revalidatie, hoofdpijnklachten en handtherapie. "Door de veelzijdigheid van de fysiotherapie blijf ik enthousiast over mijn vak".

Jerome: Als kersverse papa Jerome een uurtje tijd heeft, sprint hij de Utrechtse Heuvelrug op en af op de racefiets/mountainbike of rent hij op de paadjes in het bos.

Jesse komt uit een hele andere hoek, namelijk: preventie op de werkvloer. Als bedrijfsfysio leerde hij veel over de gevolgen van slechte werkomstandigheden op je lijf. ‘Daar merkte ik dat ik veel liever met mensen aan de slag ben, dan dat ik verslagen moet schrijven over de arbeidsomstandigheden. Laat mij maar lekker concreet naar een doel toe werken met een cliënt. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in duizeligheidsklachten. Op dat vlak kan ik zoveel voor iemand betekenen. Dat geeft me veel meer voldoening.’

 

Zowel Jesse als Evelyn zijn ook manueel therapeut en daarmee gespecialiseerd in problemen rondom de wervelkolom. Evelyn heeft nog twee belangrijke diploma’s op zak: die voor Oedeemtherapie en meest recent die voor Claudicatio, beter bekend als de etalagebenen.

‘Onze specialisaties zijn stuk voor stuk goede aanvullingen voor onze praktijk. Voor bijna elk probleem hebben wij iemand in huis die het kan behandelen.’

Jerome is manueel therapeut en puzzelt ook graag met zijn patiënten aan klachten op ander orthopedisch, neurologisch of geriatrisch gebied. Hij zoekt samen met de patiënt naar een gepaste oplossing die voor elke patiënt anders kan zijn.

Zullen wij kennismaken?

We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal, welke hulp je zoekt en hoe wij jou daarbij kunnen helpen. Zullen we even bellen? Ons nummer is 0346-352445. Of stuur een mailtje als dat beter uitkomt.