Longtherapie bij astma of COPD | FysioSoesterberg

Longtherapie bij astma of COPD

Je hebt niet zoveel lucht als je zou willen. Door die kortademigheid word je belemmerd in je doen en laten. Hoewel we de astma of COPD helaas niet kunnen wegnemen, kunnen we er wel voor zorgen dat je meer uithoudingsvermogen krijgt en meer activiteiten kan ondernemen.

Trainen met de zuurstofmeter

In onze trainingsruimte ga je onder begeleiding werken aan een betere conditie. Dat doen we met een combinatie van krachttraining en cardio-oefeningen. Tijdens de training monitoren we je longen met de zuurstofmeter die je aan je vinger krijgt. Je traint dan zoveel mogelijk tegen je eigen grenzen aan, zonder er overheen te gaan. Zo kweek je meer uithoudingsvermogen zonder in het rood te gaan.

Al na een paar weken merk je de vooruitgang in je dagelijks leven. Je bent weer mobieler en doet weer mee aan de activiteiten in jouw sociale omgeving waarbij je eerder nog aan de zijlijn moest toekijken.

Ervaring klant: ‘Vooral tevreden over het luisteren naar de cliënt en serieus nemen. Daarnaast ook motiveren, maar ook de realiteit aangeven dat je mogelijk meer wil dan je lichaam werkelijk toelaat en dat te accepteren.’

Neem contact op

Bespreek jouw situatie met ons, zodat we met je mee kunnen denken en je uit kunnen leggen hoe we met onze longtherapie jou weer fitter gaan krijgen. 

Je kunt ons altijd bellen (0346 - 352445), e-mailen naar info@fysiosoesterberg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht.

Je kan voor longrevalidatie terecht op onze hoofdvestiging aan de Rademakerstraat 93 in Soesterberg.