Sportfysiotherapie | FysioSoesterberg

Sportfysiotherapie

Blessures verhelpen of voorkomen

Of je nou een fanatieke sporter bent of juist niet: soms heb je speciale sportfysiotherapie nodig om een blessure te verhelpen. Je wil immers zo snel mogelijk weer terugkeren op je oude niveau en lekker vrijuit kunnen sporten.

Maar dat is best spannend, want die blessure is in het begin nog een zwakke plek, zeker als het een spierscheuring betreft. Sporten? Prima, maar dan wel op een verantwoorde manier met zo min mogelijk risico dat je blessure terugkeert. Daar zijn wij voor. Herstel onder begeleiding van onze sportfysiotherapeut, zodat je op een veilige manier weer de oude wordt.  

Ervaring klant: ‘Geeft veel persoonlijke en goede tips die ik ook buiten de behandeling gebruik. Ga zo door!’

Trainingsadvies om blessures te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, letterlijk in dit geval. Onze sportfysiotherapeut kijkt met je mee hoe jij beweegt tijdens het sporten. Wat kan je verbeteren aan jouw looptechniek? En welke tips kan je gebruiken voor een betere warming-up of cooling down? De sportfysiotherapeut geeft jou trainingsadvies op maat waarmee je blessures voorkomt.

Indien nodig kunnen we ook onze samenwerkingspartners inschakelen, zoals een podotherapeut of een diëtiste.

Medical taping als onderdeel van sportfysiotherapie

Sommige spierblessures (bijvoorbeeld een tenniselleboog of opgerekte enkelband) kan je verlichten met ‘medical tape’. Door onze speciale tape-technieken wordt de spier minder belast, heb je minder last van dat trekkende gevoel in je spier en heb je minder pijn.

En erg handig bij enkel- of knieblessures: met deze medical tape kan je ook douchen.

Neem contact op

Bespreek jouw situatie met ons, zodat we met je mee kunnen denken en je uit kunnen leggen hoe we met onze sportfysiotherapie jou weer op de been gaan krijgen. 

Je kunt ons altijd bellen (0346 - 352445), e-mailen naar info@fysiosoesterberg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Een doorverwijzing van uw huisarts is niet nodig. Ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht.

Je kan voor sportfysiotherapie terecht op onze hoofdvestiging aan de Rademakerstraat 93 in Soesterberg of op onze dependance aan de Buys Ballotlaan 6 in Soesterberg.