Wat bieden wij u


Standaard fysiotherapie

  De fysiotherapeut maakt voor het behandelen van klachten een keuze uit oefentherapie, massagetechnieken of fysische therapie (warmte, koude, electriciteit). De moderne fysiotherapeut beschikt naast de oefentherapie over trainingsapparatuur om de gewenste verbetering snel en doelmatig te laten plaatsvinden.


Manuele therapie

  Als de fysiotherapeut vast zittende gewrichten los wil maken, in vaktermen "mobiliseren" genoemd, dan kan dat met passieve en actieve oefentherapie. Als er reden is om het genezingsproces een extra impuls te geven dan kan dat met de deskundigheid van de manueel therapeut. Door specifieke technieken toe te passen krijgt de manueel therapeut vaak sneller de gewrichten weer gangbaar.

De therapeuten die werken volgens het "Maitland Concept" streven ernaar zoveel mogelijk via oefenvormen, actief en passief, herstel te realiseren en de bijzondere technieken tot een minimum te reduceren. Op deze manier is de patient in staat zelf meer invloed op zijn herstel uit te oefenen en zal de kans op herhaling van de klacht kleiner zijn. De "methode McKenzie" is daarbij veelal het uitgangspunt. Kerngedachte is dat de patient door zelf gericht te oefenen zijn klachten weet te reduceren zonder dat de therapeut de patient aanraakt. Een hands-off vorm met een grote verantwoordelijkheid voor de patient.


Oedeemtherapie

  Oedeem is een abnormale vochtophoping in het weefsel m.a.v. een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door gebruik te maken van bepaalde (specifieke) handgrepen kan het vocht verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog in tact is zodat het daar vandaan in de circulatie/bloedsomloop kan worden opgenomen.


Claudicatio intermittens oftewel etalage benen

  Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen, is een vaatziekte van de (slag)aders in de benen. De belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van claudicatio intermittens, heeft te maken met de vaatvernauwingen van de (slag)aders in het lichaam. Hierbij kan er te weinig zuurstofrijk bloed door de slagaders stromen, waardoor de bloedtoevoer naar de spieren in de benen tekort schiet. Door dit zuurstoftekort, ontstaan de klachten.


Overige therapie

 

Dry needling

Sinds oktober 2013 maken we gebruik van dry needling techniek. Dit is een nieuwe efficiënte behandelingswijze om klachten te behandelen zoals pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en krachtsverlies. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door één of meerdere pijnlijke of verkrampte plekken(knopen) in de spier, triggerpoints genoemd. Een triggerpoint geeft vaak een uitstralende pijn naar een ander gebied.

De behandeling is gericht op het inactiveren van de triggerpoints. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat dry needling, in combinatie met het rekken en versterken van de spier, een effectieve methode is. Voorts wordt er tijdens de behandeling aandacht geschonken aan factoren die de klacht kunnen onderhouden, bijvoorbeeld een verkeerde houding, stress of een herhaalde beweging.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dryneedling.nl.

Medical Taping

Het Medical taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet allen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid.

Bij welke klachten:

  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook de knie en kuitklachten
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfersarm)
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten
Medical Taping ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan de bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met de conventionele witte sporttape.


Bekkenproblematiek, pré en postpartum gezondheidszorg

Problemen met het bekken, pijn voor of na de bevalling, allemaal indicaties voor de gespecialiseerde fysiotherapeut. Door gericht bezig te zijn met oefentherapie op maat kunnen veel patienten deze klachten aanzienlijk reduceren.

Incontinentietherapie

Urineverlies of problemen met de stoelgang, rug- of buikpijn, kunnen het gevolg zijn van het niet goed werken van de bekkenbodemspieren.

Incontinentie is het ongewild verliezen van urine of ontlasting. Het komt in alle lagen van de bevolking voor. Daarbij gaat het vaker om incontinentie voor urine dan om incontinentie voor ontlasting. Het grootste probleem bij incontinentie is nog steeds dat zoveel mensen zich er zò voor schamen, dat ze geen hulp inroepen. Terwijl er tegenwoordig toch zoveel aan te doen is.

Het is eigenlijk raar dat iemand die iets aan zijn hart of been mankeert, daar vrijuit over praat, terwijl iemand met incontinentie dat voor de omgeving verzwijgt. Toch zijn er in Nederland ongeveer één op de twintig lotgenoten. Bij ouderen komt het vaker voor dan bij jongeren, bij vrouwen vaker dan bij mannen.een groot deel hiervan kan met oefentherapie en adviezen hun sociale leven weer hervatten, zonder bang te zijn dat iemand hen ruikt of dat ze steeds weer naar de toilet moeten rennen. Dat is thans de realiteit van incontinentie.

Dus; heeft u last van incontinentie, schroom niet en bel voor een afspraak of voor meer informatie.

Spataderen

Tijdens de zwangerschap kunnen spataderen (varices) op de benen en in de schaamstreek ontstaan. Dit kan het dagelijks functioneren negatief beïnvloeden.

De behandeling is er op gericht het functioneren tijdens het dagelijks leven te optimaliseren. Hierbij worden klachten zoals pijn, vermoeidheid, jeuk en branderig gevoel geminimaliseerd en activiteiten zoals staan, lopen, hurken en huishoudelijke werkzaamheden verbeterd. De therapiefrequentie wordt bepaald door het klachtenbeeld en kan variëren van een éénmalig consult tot een periodieke behandeling.

Werkwijze:
· u wordt op de gebruikelijk manier door een van onze fysiotherapeuten onderzocht.
· de gevolgen van spataderen/varices worden behandeld.

De behandeling omvat onder andere de volgende onderdelen:
· algemene voorlichting over het verschijnsel spataderen
· advies over de mogelijkheden om het ontstaan van spataderen en de gevolgen te beperken.
· houdings- en bewegingstherapie
· oefeningen
· massage

Ontspannings- en ademtherapie

Stress en Spanning
Adem en ontspanningsoefeningen zijn een toegankelijk hulpmiddel om beter met stress om te kunnen gaan. Als gevolg van aanhoudende stress verandert geleidelijk het adempatroon, waardoor de verhouding zuurstof en koolzuur in het bloed ontregeld raakt. Als gevolg daarvan ontstaat een algeheel niet wel bevinden en kunnen allerlei duidelijke of vage klachten ontstaan waar geen medische oorzaak voor is aan te wijzen. Vaak is het bewustmaken van de adem al enorm verhelderend en zijn een aantal sessies fysiotherapie voldoende om het adempatroon positief te beïnvloeden en de basisprincipes van ontspanning aan te leren.


Werkplekadvisering

  Wij zijn als praktijk aangesloten bij een landelijk netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het geven van adviezen om uw werkplek te verbeteren.

· Het belang van een goede werkplek.
· Persoonlijk werkplekadvies.
· Bedrijfsgericht werkplekadvies.
· Informatie over ergonomische producten.

Het belang van een goede werkplek

In ons werk als fysiotherapeut zien we dat klachten aan rug, nek, schouders en armen vaak samenhangen met beweging of houding. Tegenwoordig zitten we steeds meer en bewegen steeds minder. Het toenemende computergebruik thuis en op het werk is hier grotendeels de oorzaak van. Het menselijk lichaam is niet gebouwd om zolang te zitten en heeft een goede ondersteuning nodig. De stand van stoel, tafel en beeldscherm zijn daarbij bepalend en dienen optimaal op de persoon afgesteld te worden.

Persoonlijk werkplekadvies
In de praktijk hebben we een compleet instelbare beeldschermwerkplek tot onze beschikking met:
· een elektrisch in hoogte ( tot evt. stahoogte) verstelbare tafel.
· een in alle standen verstelbare ergonomische stoel.
· diverse hulpmiddelen.
Hiermee kunnen we u voorzien van een persoonlijk werkplekadvies.
Dit advies bestaat uit:
· Een persoonlijk paspoort waarin uw juiste instelmaten van bureau, stoel en beeldscherm staan vermeld.
· Instructie over de juiste werkhouding en gebruik van het meubilair.
· Keuze en gebruik van hulpmiddelen ( muis, toetsenbord, documenthouder, laptopstandaard.)
De resultaten van het fysiotherapeutische onderzoek en het advies worden vastgelegd in een verslag met aanbevelingen, wat u mee naar huis krijgt.

Bedrijfsgericht werkplekadvies
Wij geven voorlichting, rsi(cans)preventie-trainingen en werkplekonderzoek in uw bedrijf. De kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur en het aantal deelnemers.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u kontact opnemen met de praktijk.
Wij komen dan bij uw Bedrijf langs om uw wensen te inventariseren.


Samenwerking

  Wij vinden optimale zorg belangrijk. Daarom hebben wij met regelmaat overleg met de plaatselijke huisartsen. Waar nodig wordt in samenspraak het behandelplan aangepast.

Als de behandeling bij ons naar een eindpunt loopt dan zullen wij U stimuleren om het sporten weer op te pakken. Wij hebben een goede samenwerking met de lokale sportscholen.


Beter worden en beter blijven

  Herstel is niet altijd vanzelfsprekend. Beter worden en beter blijven. Zulke vanzelfsprekende doelstellingen. Het verminderen of verhelpen van uw klachten is altijd ons doel. Zorgen dat de klachten niet meer terugkeren is zeker zo belangrijk. Bij ons bent u daarvoor in goede handen.