Artrose heup en knie

 
Ook in 2018 is het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed.

FysioSoesterberg verdient voor de derde maal het predicaat PlusPraktijk

  pluspraktijk 2017
Voor de derde maal op rij heeft FysioSoesterberg de felbegeerde Plus-status behaald. Een bevestiging van topkwaliteit, bereikt met een uitgebreide audit.

Jesse van den Hoven, de jongste maat van het team, is bijzonder tevreden met dit resultaat. De Plus-praktijk-status is voor alle cliënten erg fijn. Naast een erkenning van gemeten kwaliteit geeft het bij verschillende verzekeraars ook recht op extra vergoeding. Van den Hoven vervolgt "kwaliteit is een continue proces, we zijn er nooit mee klaar".

Naast de levering van goede zorg zijn er recent ook verschillende nieuwe initiatieven genomen; er werkt nu een podotherapeut, er is een Slank en Fit groep gestart en er staat een Lifestyle programma op stapel.

De ***Plus praktijken onderscheiden zich in het zorgveld door de ambitie om op transparante wijze, kwalitatieve hoogwaardige zorg te bieden. Deze praktijken onderscheiden zich onder meer door: dat ze altijd een of meerdere specialisme in huis hebben, ruimere openingstijden, kwaliteit transparant maken en strengere kwaliteitseisen.

FysioSoesterberg verdient opnieuw het predicaat PlusPraktijk

  pluspraktijk 2014-2016
Mei 2014 heeft HealthCare Auditing wederom met succes een Plus Audit voor onze praktijk uitgevoerd. U, als patiënt, bent hierdoor verzekerd van de beste zorg op het gebied van doelmatigheid en effectiviteit.

Wij staan borg voor de kwaliteit van uw zorg.

Dry needling

  Sinds oktober 2013 kunnen wij ook gebruik maken van dry needling techniek.

Dit is een nieuwe efficiënte behandelingswijze om klachten te behandelen zoals pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen en krachtsverlies. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door één of meerdere pijnlijke of verkrampte plekken(knopen) in de spier, triggerpoints genoemd. Een triggerpoint geeft vaak een uitstralende pijn naar een ander gebied.

De behandeling is gericht op het inactiveren van de triggerpoints. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat dry needling, in combinatie met het rekken en versterken van de spier, een effectieve methode is. Voorts wordt er tijdens de behandeling aandacht geschonken aan factoren die de klacht kunnen onderhouden, bijvoorbeeld een verkeerde houding, stress of een herhaalde beweging.

Oedeemtherapie

  Sinds 3 oktober 2013 kunnen wij u ook Oedeemtherapie aanbieden.

Oedeem is een abnormale vochtophoping in het weefsel m.a.v. een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die gericht is op verhoging van de transportcapaciteit van het lymfestelsel. Door gebruik te maken van bepaalde (specifieke) handgrepen kan het vocht verplaatst worden naar gebieden in het lichaam waar het lymfesysteem nog in tact is zodat het daar vandaan in de circulatie/bloedsomloop kan worden opgenomen.

Kinderfysiotherapie

  Sinds 1 mei 2012 werken wij samen met Kinderfysiotherapie Zeist.

Kinderfysiotherapie is gericht op het motorisch functioneren van kinderen en jong volwassenen van 0-18 jaar en is een specialisatie na de opleiding fysiotherapie. De meeste kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op een natuurlijke manier. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkeling gerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Naarmate het kind ouder wordt, zijn steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen.

De kindertherapeut is elke donderdag (volgens afspraak) aanwezig op onze dependance in het medisch centrum op de Buys Ballotlaan 6 te Soesterberg.

voor meer informatie: KinderfysiotherapieZeist.nl

Het Medical Taping Concept

  Het Medical taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet allen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid.

Bij welke klachten:
  • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook de knie en kuitklachten
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals muisarm, tennis- of golfersarm)
  • Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachtenDirecte Toegangkelijkheid Fysiotherapie (DTF)

  Naast de mogelijkheid om op verwijzing fysiotherapeutische behandeling te starten is er sinds 2006 sprake van DTF: Het is wettelijk toegestaan om fysiotherapeutische dienstverlening in te schakelen zonder verwijzing van een arts.

Om tot intake en behandeling over te gaan dient de fysiotherapeut te starten met een screening. In de screening wordt vastgesteld of er rode vlaggen of niet-pluis aspecten zijn waarvoor het advies “raadpleeg uw arts” van toepassing is. Indien het advies “raadpleeg uw arts” gegeven wordt aan de patient zal de therapeut, mits toegestaan door de patient, de huisarts in kennis stellen van de screening.

Vanzelfsprekend blijft de fysiotherapeut toegankelijk op verwijzing van een arts.


Hulp nodig bij uw polisvoorwaarden?

  Voor een goed overzicht verwijzen wij U naar de site van onze koepelorganisatie www.fysiotherapie.nl. Hier wordt dagelijks gewerkt aan overzichten van de verschillende ziektekostenverzekeringen, ziekenfonds en particulier, waarin de vergoeding van fysiotherapie wordt toegelicht.

Als U uw eigen polisvoorwaarden naleest en nog twijfelt over hetgeen U leest neemt U dan gerust contact met ons op via e-mail: info@fysioSoesterberg.nl. Wij helpen U graag.